Leasing kunnille ja yrityksille

SVEA leasing

Mitä on leasing?

Leasing on rahoitusmuoto, jonka puitteissa käyttöomaisuutta hankitaan pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Liisaus tarkoittaa siis käytännössä sitä, että tarvittu omaisuus hankitaan vuokraamalla ostamisen sijaan. Tyypillisiä leasingkohteita yrityksille ja kunnille ovat erilaiset laitteet ja koneet.

Leasingrahoituksen etu on se, ettei pääomaa tarvitse sitoa hankittavaan omaisuuteen. Omaisuuden saa käyttöön heti ja hankintahetkellä tarvittava investointi on huomattavasti paljon pienempi, kun mitä se olisi, jos liisauksen kohde ostettaisiin. Lisäksi etuna on se, että hankittava omaisuus toimii rahoituksen vakuutena, eikä erillistä vakuutta siten yleensä tarvita. Lisäksi kohteen kustannus jakautuu tasaisesti koko käyttöajalle, mikä helpottaa yritystoiminnan budjetointia.

Tyypillinen vuokra-aika on 12-60 kuukautta. Leasingrahoitus sopii erityisesti laitteille joiden taloudellinen käyttöikä on lyhyt. Koneiden ja laitteiden vaihtaminen uusiin on vaivatonta ja se ei sido pääomaasi. Svea leasingillä voit rahoittaa hankintoja alkaen 500 eurosta. Vuokralaskut voit valita yhden tai kolmen kuukauden välein maksettavaksi. Leasingrahoituksessa rahoitettava kohde toimii vakuutena. Laitteen omistaja on Svea.

Hyviä leasingkohteita ovat esim. erilaiset turvajärjestelmät.

Mikäli olet kiinnostunut leasingsopimuksesta ota yhteyttä >>